29/7/08

El voluntariat

Fa uns dies parlàvem de voluntaris amb uns amics. Aquest terme es va posar de moda amb els Jocs Olímpics de Barcelona 92. Es veu que llavors posar que havies estat voluntari al currículum era important i interessava a moltes empreses.

Els anys han passat i sembla que la cosa hagi canviat fins al punt que col·laborar desinteressadament en alguna cosa pot ser motiu de burles o de considerar-te "tonto" segons gran part de població.

És molt trist que avui dia hi hagi poca gent disposada a treballar desinteressadament sense l'afany d'aconseguir favors directes a canvi, i encara ho és més el fet de no agrair a qui treballa d'aquesta manera per un bé col·lectiu que suposa l'èxit o el bon camí de la gestió d'una administració.

2 comentaris:

adrià ha dit...

El voluntariat és molt controvertit. És evident que en moltes coses es necessita la col·laboració de la societat civil. Per altra part el voluntariat perd el sentit quan els voluntaris hi posen més empenta que les administracions. Per mi és un terme força caducat.

Sóc el Roger, ha dit...

Al meu entendre, no és qüestió de terme caducat o que hagi passat de moda, és un tema que hauria de ser normal en una societat com la nostra. Si per fer algo sempre ho hem de tenir interessos personals abans que col·lectius, malament anem. La llàstima és que això passi tant a prop.

Moltes societats que van tirar endavant l'esport, el teatre i en general la cultura del país durant tot el SXX van arrencar i es van mantenir gràcies a les persones desinteressades que després de la jornada laboral treballaven per la comunitat, moltes vegades sense demanar res a canvi. Avui dia el preu de la vida ha augmentat en part perquè, per exemple, en comptes de pagar una quota de soci simbòlica en un club d'esports ara s'han de pagar 10 o 12 sous més que abans i destinar-hi bona part dels recursos de les administracions que es podrien destinar a d'atres coses per a fer equipaments que abans els feien els socis.

Gracies per escriure.
Roger